All Categories
Featured
Table of Contents
is het inkomen dat een onroerend goed, zowel bebouwd (huis) als onbebouwd (grond), gedurende 12 maanden wordt geacht op te brengen. Uw woning heeft een K.I. ongeacht of u ze verhuurt of zelf bewoont. Het is de administratie van het kadaster die het bedrag vastlegt volgens de grootte van het goed, de mate van comfort, e.
van uw woning. Zij laat u dan binnen afzienbare tijd officieel weten welk K.I. ze aan uw woning toekent. Gaat u niet akkoord met het vastgestelde K.I., dan moet u binnen de 2 maanden volgend op de kennisgeving ervan, een aangetekend en gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Opmerking: Indien u de gevraagde gegevens voor het kadaster niet terugstuurt of weigert te verklaren dat u het nieuwe of vernieuwde huis bewoont, zal de administratie van het kadaster zich tot de rechtbank wenden en dan riskeert u in principe een boete van € 250,00 tot … € 12500,00! Voor meer inlichtingen kunt u terecht bij: Administratie van het kadaster - controle Vilvoorde Groenstraat 51-57, 1800 Vilvoorde tel.
10 - poolhouse.3 Onroerende voorheffing Als eigenaar (bezitter, erfpachter, opstalhouder, vruchtgebruiker) dient u onroerende voorheffing (grondbelasting) te betalen. De onroerende voorheffing wordt berekend op het kadastraal inkomen, en omvat een aandeel voor de staat, de provinciale en de gemeentelijke opcentiemen - zelf bijgebouw plaatsen. In sommige gevallen kan u vermindering krijgen van de onroerende voorheffing. Een vermindering van 25% wordt toegestaan wanneer u als eigenaar-belastingplichtige woont in een bescheiden woning waarvan het K.I.
Gezinshoofden met kinderen en gehandicapte personen ten laste kunnen een vermindering krijgen als zij een woning bewonen, als huurder of eigenaar, en zij tenminste 2 kinderen hebben waarvan er nog minstens één ten laste is. Er is eveneens vermindering van onroerende voorheffing voor een gehandicapt gezinshoofd - bijgebouw crypto. Bovendien bestaat er ook onder bepaalde voorwaarden een kwijtschelding of proportionele vermindering van de onroerende voorheffing wegens inactiviteit of verlies van inkomsten.
053 72 23 70 www. zemst.be 20 3. 3. 1. Op de werf Uitzetten van het gebouw Na de melding van de start van de bouwwerken, wordt door de gemeente op regelmatige basis controle uitgevoerd. Indien er zich, bij het uitzetten van de bouwlijn of bij het bepalen van het niveau, problemen zouden voordoen zoals het niet overeenstemmen met de goedgekeurde plannen, dient u contact op te nemen met de dienst stedenbouw.
2. Inname van de openbare weg Tijdens het uitvoeren van bouwwerken is het soms nodig gebruik te maken van het voetpad en/of de straat voor het plaatsen van een container, een stelling, een werfafsluiting, een bouwkraan, enz (wonen in bijgebouw mag). Voor de inname van het openbaar domein heeft u vooraf een vergunning nodig.
015 62 71 62 fax 015 62 04 42 3. bijgebouw. 3. Plaatsbeschrijving openbaar domein U dient als bouwheer de nodige maatregelen te treffen om beschadiging van het openbaar domein te voorkomen (voetpad, straat, …). Vergeet in geen geval een plaatsbeschrijving te laten opmaken van de openbare wegenis voor dat u de werken aanvangt op uw eigendom.
Eén exemplaar van de plaatsbeschrijving moet ter kennis naar de gemeente worden opgestuurd. Indien er geen plaatsbeschrijving wordt opgemaakt, wordt het openbaar domein geacht volledig in orde te zijn (bijgebouw stro). Aan de hand van dit verslag kan later eventueel nagegaan worden of bepaalde schade aan de openbare wegenis al bestond vóór de aanvang van de werf.
Het verslag bestaat in hoofdzaak uit een fotoreportage, waarbij de verschillende kijkrichtingen van de genummerde foto’s ter verduidelijking aangeduid worden op een bijgevoegd inplantingsplan. Daarnaast wordt een kleine beschrijving gegeven aangaande aanwezige mankementen. Meestal worden plaatsbeschrijvingen opgemaakt door de aannemer, maar u kan er ook zelf voor zorgen. Raadpleeg uw architect hierover.
zemst.be 3. bijgebouw container. 4. Werken op openbaar domein voor uw perceel De stelregel is dat u op het openbaar domein zelf geen werken mag uitvoeren. 3. 4.1 Aanleg van de oprit op openbaar domein Wanneer u binnen het openbaar domein een oprit wenst aan te leggen in duurzame materialen (bijv. klinkers), dan dient u hiervoor vooraf de schriftelijke toelating te vragen aan de gemeente (aanvraag indienen bij de dienst Openbare Werken).
Een bredere inrit wordt slechts toegestaan mits duidelijke motivatie en het betalen van de breedte meer dan 4,50 m. De afwerking van het privaat terrein dient te gebeuren tot op de rooilijn (= meestal de grens tussen openbaar domein en uw perceel). poolhouse. Het niveau ter hoogte van de rooilijn wordt exact bepaald door toepassing van een helling van 2 % (= 2 cm per meter) stijgend vanaf de boordsteen van de rijweg tot aan de rooilijn.
Latere noodzakelijke aanpassingen aan uw private oprit, die het gevolg zijn van het niet nakomen van bovengenoemde richtlijn, vallen volledig ten laste van de eigenaar. Het gebouw en de terreinaanleg moeten zodanig worden ontworpen dat er geen wegenisinfrastructuur, bovengrondse constructie-elementen, straatmeubilair, beplantingen en elektriciteits- en/of verlichtingspalen moeten worden verplaatst. Indien het niet anders kan, dient u dit eveneens aan te vragen aan de gemeente en vallen eventuele kosten voor verplaatsing volledig ten laste van de bouwheer (eiken bijgebouw zelfbouwpakket prijs).
4.2 Overwelving van grachten Wanneer het noodzakelijk is dat een deel van een gracht wordt overwelfd om de bereikbaarheid van het perceel mogelijk te maken, dient hiervoor een aanvraag te worden ingediend bij de dienst openbare werken. Enkel de voor de toegang van het perceel noodzakelijke overwelving kan worden toegestaan, over een maximale breedte van 5 meter, overeenkomstig het provinciaal reglement - tijdelijk wonen in bijgebouw.
5. Aanhoging van het perceel Het aanhogen van een perceel is principieel niet toegestaan. Wanneer het volgens de plaatselijke toestand echter niet anders mogelijk is dan een gedeeltelijke aanhoging van het perceel, dient deze aanhoging te gebeuren onder bepaalde voorwaarden. Een aanhoging van de omringende tuingrond moet geleidelijk afhellen tot op het natuurlijk peil van de grond, op 50 cm van elke perceelsgrens, evenals van de rooilijn, tenzij de aanhoging aansluit op het aanpalende peil op de perceelsgrens of de rooilijn.
Bijkomende maatregelen kunnen opgelegd zijn in de stedenbouwkundige vergunning om de goede afwatering van de terreinen te verzekeren. Grachten mogen nooit overwelfd of gedicht worden zonder vergunning, zelfs al gaat het over grachten die niet aan het openbaar domein grenzen. U neemt hiervoor contact met de dienst Openbare Werken. 21 3.
Bronbemaling In sommige omstandigheden is bronbemaling noodzakelijk voor het verwezenlijken van de bouwkundige werken. De grondwaterstand wordt dan plaatselijk verlaagd door het wegpompen van het grondwater. Zulk een bronbemaling dient bij de gemeente (milieudienst) gemeld te worden. Het grondwater dat onttrokken wordt, moet in zoverre dit met toepassing van best beschikbare technieken mogelijk is, zoveel mogelijk terug in de grond worden ingebracht gebruik makende van infiltratieputten, of -grachten.
Volumes hoger dan 10 m3/uur mogen niet geloosd worden in openbare rioleringen aangesloten op een zuiveringsinstallatie, behoudens toelating van de exploitant van deze installatie. dobbit bijgebouw. 3. 7. Huisnummerplaatjes Het aanbrengen van een duidelijk huisnummer is van groot belang, niet alleen voor de posterijen, maar ook voor de hulpdiensten zoals rijkswacht, brandweer, dienst 100 en politie.
Een huisnummerplaatje kan men verkrijgen op de dienst Bevolking van het gemeentehuis. Bedoeling is dat dit plaatje zichtbaar en leesbaar is vanaf de openbare weg. Wanneer dit niet zo is, kan er een gemeentelijke administratieve sanctie worden opgelegd. 3 - vergroten bijgebouw. 8. Brievenbus De brievenbus moet aan de grens van de openbare weg geplaatst worden, met een duidelijke vermelding van het busnummer.
Bovendien mag de gleuf niet kleiner zijn dan 23 bij 3 cm en de diepte moet minimum 35 cm bedragen. Dit laatste is echter geen verplichting. De brievenbus moet tussen 70 cm en 170 cm boven de begane grond geplaatst worden. 22 De toegang tot de brievenbus moet altijd vrij en zonder gevaar zijn.
De brievenbussen moeten gemakkelijk bereikbaar zijn en zich op het gelijkvloers bevinden - vergroten bijgebouw. 3. 9. Verhuis Bij uw verhuis dient u de adreswijziging door te geven aan heel wat instanties en dient u bepaalde documenten te laten aanpassen. U dient zich op de eerste plaats te wenden tot de dienst bevolking.
Denk bij een verhuis tijdig aan het afsluiten van nutsvoorzieningen (elektriciteit, gas, water, telefoon, kabeldistributie). Stelt u desnoods in verbinding met de toekomstige bewoners van het pand voor een eventuele overname. Hierdoor kunnen de hoge aansluitingskosten voor hen vermeden worden. De meeste telefoonmaatschappijen bieden de mogelijkheid om het telefoonnummer van uw vaste lijn mee te verhuizen.
Table of Contents
Latest Posts
Huis Bouwen Bij Ouders
Moderne Woning Bouwen: Tips En Inspiratie - Bildin
Kerkstoel Predallen
More
Latest Posts
Huis Bouwen Bij Ouders
Moderne Woning Bouwen: Tips En Inspiratie - Bildin
Kerkstoel Predallen